2012-06-28

Lycka...

Det kan vara svårt att hitta Lc/lchf bröd som smakar som "vanligt" bröd. Provade ett nytt recept igår och tyckte det var riktigt gott. Väl värt att prova och alla ingredienser hittar du i närmsta mataffär.

Lchf bröd med solroskärnor

0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
4 ägg
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag använde västerbottensost)
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.


Mumsigt lc/lchf bröd med solroskärnor!

Ha en skön torsdag!


4 kommentarer:

  1. Jag älskar när det är brödbak där jag inte behöver hålla på med jäst!
    Misslyckas alltid då=))

    Hoppas att du får en härlig dag/Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Det låter väldigt gott, det får jag prova någon dag:) Sambon min håller på lite med LCHF och blir glad när jag gör LCHF bröd till honom:)

    Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Snygga toppar du visar i inlägget nedan.
    Brödet låter jättegott. Jag bakar ofta ett med filmjölk, massor av olika frön och frukter, mjöl, sirap och bikarbonat. Inte i LCHF-anda men jättegott.

    Ha en bra dag.
    Kramar Louise

    SvaraRadera
  4. Yummi mums!!!

    Skickar du hit ett par skivor? Haha.

    Hoppas du får en fin helg gumman.

    Kramis

    SvaraRadera

♥Tack för att du tar dig tid att skriva ett par ord!♥