2011-09-25

Uppe...

med tuppen imorse, ställde mig och bakade lite Lchf "bröd" som vi sedan avnjöt till frukosten. Har kört Lchf/gi nu i 6 veckor och tycker att det känns riktigt bra, sedan att man tappat ett par kilo är ju inte fel det heller ;) MEN är inte superstrikt på helgerna utan unnar mig något gott någon utav dagarna -man måste ju leva också ;)


LCHF- bröd 12st

100g fetaost
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt
4msk fiberhusk
4tsk bakpulver
(solrosfrön)

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa fetaosten med en gaffel och rör ihop med ägg och yoghurt. Ta sedan i bakpulver och fiberhusk och blanda väl. Låt sedan degen stå i 10 min och svälla.
Rulla 12st bollar av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön.
Grädda i ca 18min.
OBS! Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem.
(Förvara bröden i kylen)

-------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det snart dags för mig att bege mig mot jobbet.
Hoppas ni får en fortsatt härlig söndag!

9 kommentarer:

  1. Kanske man borde pröva den dieten och bli av med några kilon... Vad duktig du är som jobbar på söndag !
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  2. Man kanske skulle testa att baka det brödet. Ser ju riktigt gott ut!

    Ha det så bra på jobbet, jag ska nämligen också till arbetet snart!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Tack för ett bra recept. Funderar själv på att börja med LCHF, iaf till viss del, behöver ju bara plocka bort potatis, ris, makaraoner och sådant :) Det gör nog ganska stor nytta bara det.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Mmmm dom såg goda ut :)
    Kanske nått att pröva på .
    Ha en skön söndag trots jobb,
    har precis klivit av mitt hi hi
    Kramen Anette

    SvaraRadera
  5. Ser goda ut bröden : ) kram en bröd älskare i Hjo Sofia

    SvaraRadera
  6. Hej!!Hittade hit av en slump då jag sökte efter LCHF bröd, har nu bakat dessa små underverk ett par gånger men fattar inte vad jag gör för fel?!?!?...När dom är i ugnen ser dom stora fylliga ut men när jag tar ut plåten sjunker dom ihop till små "plättar":(..Har du något knep att dela ut ;-)
    //Ulrika

    SvaraRadera
  7. Hej Ulrika! Tyvärr händer detta även mig. Jag brukar ta i bakpulvret och röra ordentligt och sist i med fiberhusken och röra. Har fått för mig att detta hjälper lite ;) Prova så får du se... Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Hej igen Anna!! Tack för rådet, slängde ihop en sats och rörde och rörde men njae kanske lite bättre...svårt det där med fiberhusk men skam den som ger sig, men goda är dom i alla fall:)) Kram Ulrika

    SvaraRadera
  9. Samma sak händer mig, de sjunker ihop! Så trist när man är sugen på gott LCHF-bröd! ;(

    SvaraRadera

♥Tack för att du tar dig tid att skriva ett par ord!♥