Igår efter jobbet åkte jag direkt till syster och bakade saffransbullar. Vi fyllde saffransbullarna med mandelmassa och pistagenötter och gjorde snurror. Mums! Det kan jag verkligen rekommendera.
recept och bild från recept.nu
Har tänkt att jag ska göra Leilas saffransskorpor också till jul, ni kanske såg programmet igår?
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Ikväll ska jag på Tapas med mina gamla arbetskamrater. Vi ska tacka av några av de som slutat och vissa av dem har jag inte sett på väldigt länge. Det ska bli superkul!
Ha en fin dag!
3 kommentarer:
Mmmm dom ser goda ut Ha en trevlig kväll Kram karina
Mums de ser kalasgoda ut : ) kram Sofia
Vad mysigt!
Ha en fin kväll.
Kram Jenny
Skicka en kommentar