2013-03-19

Vardagsmat...

Måste dela med mig av det här goda receptet på ugnspannkaka som jag gör titt som tätt här hemma. Snabbt, enkelt, mättande och gott -perfekt vardagsmat! Dessutom fri från mjöl och gluten.

Bild från google
Lchf ugnspannkaka 3-4port

2pkt bacon
250g keso
8st ägg
1,5dl vispgrädde
150g riven ost

Sätt ugnen på 200grader. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och stek i stekpanna. Lägg sedan baconen på en smörjd plåt med kant. 
Vispa ihop ägg, vispgrädde och keso i en bunke. Häll detta över baconen och strö sedan över riven ost.
Gratinera i ugn ca 20-25min.
Servera med valfritt tillbehör, tex rårörda lingon.

--------------------------------------------------------------------------------------

Ta det lugnt i trafiken idag i snöovädret!



2 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Det är en favorit hemma. Älskar att den är lika god varm som kall och så saftig. Jag för gräddar dock baconen i ugnen direkt i formen. Smidigt och lite mindre disk ;)

Ha en skön tisdag. Kram Malin

Home2tiny sa...

En favvis här hemma, med bacon till killarna o utan till mig. Kramisar Tina