Hoppas ni alla har en skön vecka. Häromdagen gjorde jag en fiskgratäng med blomkålsmos istället för potatismos.
LCHF fiskgratäng 4-6p
1.
Blomkålsmos:
800g blomkål
1 1/2 dl riven parmesanost
lite grädde
salt och peppar
2.
2pkt fryst torskblock
salt och citronpeppar
3.
Sås:
5 kokta ägg
4 dl vispgrädde
1 1/2dl hackad dill
1-1 1/2st fiskbuljongtärning
1/2tsk citronpeppar
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200grader. 1. Koka blomkålen mjuk och mixa till ett mos, tillsätt parmesan och kryddor och smaka av.
2. Lägg torsken i en ugnsfast smord form. Krydda med salt och citronpeppar. Ställ sedan in i ugnen ca 30 min.
3. Under tiden fisken står i ugnen gör du såsen. Koka upp grädde, tillsätt 5st kokta hackade ägg samt buljong och kryddor. Låt småputtra.
Efter 30 min ta ut fisken. Klicka eller spritsa blomkålsmos runt fisken och häll sedan såsen över fisken.
Gratinera i ugn i ca 20min.
Servera med en god sallad!
----------------------------------------------------------------------------
Ha en fin onsdag!!
8 kommentarer:
Jag är ju en sån som är galen i blomkålsmos!
Tycker det är jättegott så det borde passa mig=))
Ha en skön dag/Kram Hannis
mmm ser smarrigt ut!!
Älskar blomkålsmos och fisk är ju bara så gott :)
Mums ser urgott ut : ) kram Sofia
Åh, älskar torsk med ägg och dill sås.
Det får ni nog ha på nästa veckas meny igen.
Denna veckan är det panerad fisk me kallsås som gäller.
Ha en skön onsdag. Kram Malin
Mumsigt! Och smidigt att använda fryst fiskblock... det är ju inte alltid man kommer ihåg att ta fram och tina i tid. :-)
Mmm...låter väldigt gott! Perfekt att ha blomkål istället för potatis! :)
//Lana
Fisk gillar jag tyvärr inte, men inget kan ju gå fel med blomkål. Mumsmums!
Älskar både blomkålsmos o fisk så det här är en rätt helt i min smak. Kramisar Tina
Skicka en kommentar