Jag har länge tänkt att prova att göra chokladbollar på LCHFvis och igår fick jag ändan ur. Anledningen till det berodde nog mest på att jag beställt hem lite varor, bland annat Kokos-chips som jag tänkte kunde vara en kul grej att ha i.
Så här kommer mitt recept som jag knåpat ihop.
Så här kommer mitt recept som jag knåpat ihop.
Chokladbollar med crisp LCHF
20st ca 1kh/st
150g smör (rumsvarmt)
0,5dl hela hasselnötter
7 msk sukrin melis
1 krm vaniljpulver
100g kokosflingor + ca 40g till garnering
4-5 msk kakao
1 msk kallt kaffe
0,5 dl kokoschips
Lägg hasselnötterna i en matberedare eller mixer och mixa till ett mjöl. Tillsätt alla ingredienser förutom kokoschipsen. Blanda i matberedaren eller arbeta för hand.
Krossa kokoschipsen lätt i handen och blanda sedan i smeten.
Forma bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosflingor. Ställ gärna kallt i kylskåp innan servering (ca 1h.)
TIPS! Har du svårt att hitta kokoschips så kan du ta mer kokosflingor istället!
Riktigt goda blev dessa chokladbollar, så prova dem gärna. |
Ikväll blir det träning på friskis, var en vecka sedan jag var där nu. Har haft en småtråkig förkylning men nu är jag på g igen! Kanske var det chokladbollarna som botade mig ;)
Ha en riktigt skön torsdag!!
5 kommentarer:
Det där lät riktigt gott, gav en krispig känsla med chipsen va?
Hoppas du får en mysig dag och att passet ikväll blir härligt, Kram Malin
Kokoschips köpte jag i Kroatien :) Jättegott.. Igår beställde jag kakmixar, pizzamix och bröd från Lchf klubben :)
Ska bli spännande att prova.
Kraam
Låter mycket gott!
Alltid bra att ha sådana godingar när man vill smaska i sig någott gott och samtidigt nyttigt! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Chokladbollar på ungefär detta sätt har jag med gjort.. Riktigt gott...
Kram Mia
Åhh måste provas :) Kär ju lite Lchf nu jag med :)
Ha en fortsatt fin kväll!
Kraam
Skicka en kommentar